четверг, 10 января 2019 г.

Варто почитати


Одна з найвідоміших підліткових книжок знаходить своїх читачів вже понад століття. Світла історія про життєлюбну дівчинку Полліанну, яка шукає радість у всьому, навіть якщо це складно.
Вона не байдужа, не звертає уваги на судження сторонніх людей і розбиває своїм оптимізмом оточуючий  цинізм, розчарування, недовіру і черствість.
Книга чудово вчить радіти тому, що є. Дивитися на речі з оптимізмом і жити, займаючись тим, що тобі подобається.
Одна з найбільш відомих і зворушливих історій всесвітньо відомої англійської письменниці Френсіс Бернетт захоплює дітей і дорослих.
У цій книжці є усе, щоб зацікавити дитину: таємниця, атмосфера похмурого таємничого будинку, прості зрозумілі герої, поступові зміни в тому самому саду, які робляться власними руками. І проста мораль: люди будуть судити про тебе по твоїх вчинках.
А для батьків це ідеальна книжка про виховання: що буде з дитиною, якщо ігнорувати її і якщо задушити її гіперопікою.

Невимовно світла історія, яку потрібно прочитати кожному. Книга про дівчинку Гайді, яка в 5 років залишилася круглою сиротою. Тітка відводить її жити до рідного дідуся, який ось уже кілька років живе похмурим відлюдником в Альпах. Але Гайді – оптимістична, допитливий дитина, яка може змусити посміхнутися будь-кого.

Сентиментальний роман  відомої американської письменниці Сесілії Джемісон перевидається вже майже 130 років, залишаючись однією з найпопулярніших дитячих книг.
Ця історія буде цікавою для молодшого шкільного віку: пригоди маленької леди Джейн, яка стала сиротою і опинилася в руках жадібної жінки. Джейн пощастило, що поруч з нею опинилися добрі люди і справжні друзі, завдяки яким вона знаходить люблячу родину.

Коли ми згадуємо Астрід Ліндгрен, першими книгами, що приходять у голову, залишаються «Карлсон» і «Пеппі Довгапанчоxа», але не менш цікавими для дітей будуть, наприклад, «Пригоди Калле Блюмквіста» і «Роня, дочка розбійника».
Остання – пригодницька історія про дівчинку Роню, дочку самого могутнього розбійницького отамана всіх лісів і гір. Чудовий дитячий мікс з більш дорослиx пригод Робіна Гуда і Ромео та Джульетти. Але все, авжеж, закінчиться добре!

Якщо «Пригоди Цибуліно» вже вивчені на пам`ять, саме час розпочати цю добру різдвяну казку. Тут подарунки розносить не Дід Мороз, а Фея. Фея має власний магазин іграшок, і на новий рік батьки сплачують ці подарунки. Погодьтесь, більш життєва історія. А якщо батьки не можуть собі дозволити омріяний блакитний потяг? Тоді іграшки беруть справу у свої руки — і починаються справжні казкові пригоди.

воскресенье, 6 января 2019 г.

Вітаю з Різдвом Христовим

 Нехай дива трапляються, 
нехай душа сподівається, 
нехай серце кохає, 
нехай святкова вечеря подарує тепло та увагу
 рідних та дорогих людей.